Saturday, October 11, 2008

Aktütün'ün eski komutanı Erdal Sarızeybek,'ten önemli uyarılar!

"PKK arşivini bulmazsak, Ermeniler gibi bizi soykırımla suçlarlar."erdalsarizeybek
Aktütün karakolu eski konutan Erdal Sarızeybek PKK örgütünün bitirilmesi için örgüt arşivinin ve para kaynaklarının kurutulması gerektiğini belirtti. Sarızeybek Öcalan'ın 1999 yılında yakalandığı zaman sorgusunda para kaynaklarının İsviçre'de olduğunu ve örgüt arşivinin nerede olduğunun bulduklarını ancak aradan geçen 10 yıla rağmen bu iki önemli bilginin akibetinin meçhul olduğunu da belirtti.
SİYASET MEYDANINDA AÇIKLADI
Show TV'de yayınlanan Siyaset Meydanı programına katılan emekli albay Erdal Sarızeybek, gerek terörle mücadele, gerek PKK'nın yapısı, gerekse PKK'nın Öcalan'ın ifadelerinde yer alan arşiviyle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Şemdinli tabur komutanlığı yaptığı dönemde bir çok askerini şehit veren Sarızeybek PKK'lı gerillalar için, "Teröristi görmek kolay değil. 30 metre ötemdeki teröristi ben görememiştim. Sürünerek geliyorlar, toprak rengindeler, belki üstüne basıp geçiyorsun ama yakalayamıyorsun" derken, PKK'nın arşivinin Abdullah Öcalan'ın sağ kolu olan Harun kod adlı kişide olduğunu, onun da Suriye'de kürt köylerindeki evlere parça parça dağıttığını açıkladı.
"AKTÜTÜN'E BASKINI ÖĞLE SAATLERİNDE BAŞLADI"
Erdal Sarızeybek hala bölge insanıyla ilişkiyi sürdürdüğünü ve saldırı anında askerlerin kendini arayarak çatışmanın başladığını söylediğini belirterek, "Bunlar 300-350 kişilik bir grupla gelmişler. Asıl amaçları akşam saldırmak ama Bayraktepe'de nöbetçiler teröristi görmüş. Bunlar Basyan'dan gelmişler. Basyan ormanlık bölge ve içinde derin çatakları var. Her bir çatakta bir kamp bir terörist olabilir. Bunlar yılan gibi yaratık. Son saldırıda köylülerden aldığım bilgilere göre akşam saatlerinde planlanmış. 9 Mayıs'ta bize yaptıkları gibi yapacaklarmış. Gece sınıra yanaşmışlar. Ağaçların arkasında onları kimse göremez. Leylekdağı'na yanaşmışlar. Orada da kimse göremez. Gündüz de asker değişiminde mevzilere yanaşmışlar. Teröristi görmek kolay değil. 30 metre ötemdeki teröristi ben görememiştim."
"TETİĞİ İLK BİZİM ASKERLER ÇEKTİ"
Sarızeybek akşam saldırı planlayan teröristleri gören askerimizin ilk tetiği çektiğini belirtirken, "Zaten surada tetiği ilk çeken kazanır. Eğer askerimiz onları görmeseydi kaybımız daha büyük olurdu. Bayraktepe'deki bizim pusu askerleri bunları görüyor. Erken çatışma çıkıyor. Eğer ki ilk tetiği onlar çekseydi durum bambaşka olurdu. İlk tetiği çekmek çok önemlidir. O zaman güç size geçer. Şimdi diyorum ki Özal'ın yapamadığını bu hükümet yapsın. Bizi vurmaya gelsinler diye beklemeyelim, biz gidip vuralım." dedi.
"ÖRGÜTÜN ARŞİVİ DERHAL ELE GEÇİRİLMELİ"
Erdal Sarızeybek, PKK'nın çok cidddi bir arşivi bulunduğuna da dikkat çekerek, yapılcak ilk işin PKK'nın arşivinin ele geçirilmesini olduğunu söyledi. PKK arşivlerine göre, örgütü katılan her kişinin kimlik bilgilerinin bulunduğu, bunların karşısında bir kod adı yazılı olduğunu da belirten Sarızeybek, "PKK'nın arşivini ele geçirirsek, onların şehit ettiği Türk aaskerlerini de orada görüceğiz. Ve cinayetler faili meçhul kalmayacak. Biz şu ana kadar PKK'yı mahkum etmedik. Askerlerimizi kimler şehit etti yargılamadık. Bu örgütün arşivinde hangi terörist hangi türk askerini öldürmüş o bile yazıyor." dedi.
"ARŞİV ŞU ANDA KÜRT KÖYLÜLERİN EVLERİNDE"
Erdal Sarızeybek, PKK'nın arşivinin varlığının Abdullah Öcalan'ın yakalandığı tarihte savcı Talat Şalk'a verdiği ifadede belli olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Öcalan PKK'nın arşivini Harun kod adlı birine verdiğini söylüyor. İfadesinin başka bir sayfasında Harun'un sağ kolu olduğunu, şoförü olduğunu söylüyor. Bizim istihbarat onun gerçek kimliğini biliyor. Suriye'de olduğunu da biliyor. Tutup getirmesi gerekli ki o arşiv çok önemli. Arşivde para kaynakları, eylem krokileri, nereden silah aldıkları, yurtdışı bağlantıları, silah şirketleri ile bağlantı, yurtiçi bağlantıları her şey kayıtlı. Bunlar bulunmalı ki hukuki delil olarak kullanılsın. Yoksa Aktütün'de askerimizi şehit eden adam gelir, ben elime kana bulamadım, dağda çuval taşıdım deyip eve dönüş yasasından yararlanır."
"ÖRGÜTÜN HESABI İSVİÇRE'DE"
Emekli albay Erdal Sarızeybek örgütün kasasıyla ilgili ise, "Öcalan 1999'da ifadesinde söylemişti. PKK'nın parası İsviçre'de Kürtçe Dayanışma Vakfı hesabına yatırılıyor. PKK'nın yıllık geliri 500 milyon Avro... Eğer bu kasayı bilerek bulmuyorsanız Aktütün'deki askere silah sıkıyorsunuz demektir." şeklinde konuştu.
"ERMENİLER GİBİ SOYKIRIMLA SUÇLAYACAKLAR"
Sarızeybek, PKK'li gerillaların ölülerinin gömülmediğinin de büyük tehlike olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'yi çok büyük bir tehlike bekliyor. Kürt sorunu Ermeni sorununa dönüşecek. Ermeni meselesiyle sözde Kürt meselesi de birbirinin devamı. ASALA cinayetleri birdenbire kesildi ve Ermeni devleti meseleyi Ermeni soykırımına dönüştürerek dünya siyasetine taşıdı. Şimdi de Kürt cinayetleri işleniyor ama arkalarında devlet yok. Yarın bugün Kürt devleti kurulunca aynı Ermeni meselesine dönüşecek. 32 bin teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Bu cesetlerin çoğu arazide. Kandil bombalandı. Orada ölenler orada kaldı. Kürt Devleti kurulunca Barzani denen adam dünyadan insanları çağıracak. 'Türkiye katliam yaptı, işte de kanıtı. Buyrun cesetler" diyecek. Peki ne yapılmalı? Adalet bakanlığı bu çatışmaların tutanaklarını tutuyor. Bu tutanaklar TSK'nın operasyon raporlarıyla birleştirilmeli. "Biz 100 terörist öldürdük ama 33 de şehit verdik' diyebilmek için. Türkiye bu hazırlığı şimdiden yapmalı ve kendi arşivini kurmalı" dedi.
"YENİ TCK İLE ASKERİN GÖZALTINA ALMA YETKİSİ YOK"
Bölgeyi çok iyi tanıyan Erdal Sarızeybek, eskiden
askerin, polisin ve jandarmanın gözaltına alma yetkisinin olduğunu ancak şimdi 2004 Aralık'ta Avrupa Birliği Uyum Yasaları için değiştirilen CMUK'da gözaltına alma yetkisinin sadece savcılara verildiğini belirterek şunları söyledi:
"Polise, jandarmaya, askere bir tane bile yetki yok. Askerin orada teröristi sağ olarak gözaltına alma yetkisi yok, ateş etse cinayet işleyecek. Mecburen çatışma çıkmasını bekleyecek. Asker ve polis basit bir tutanak memuruna dönüştürüldü. Örnek verecek olursak asker teröristle karşılaştı. Gözaltına alamıyor. Terörist kaçtı. Mesken olarak kullandığı bir ahıra girdi. Asker orayı arayamıyor. Çünkü savcıdan izin alması gerekiyor. Dağın başında gecenin yarısında savcıyı nereden bulacak asker. Terörist ateş açmadan askerin onlara ateş açma yetkisi yok. Sonradan bu "teslim ol ihtarına uymazsa kullanılacak silahta denklik olmak kaydıyla ateş açabilir" diye değiştirildi. O G-3'le ateş açıyorsa, sen onu bombalayamazsın yani.
"AKTÜTÜN KARAKOLU KALDIRILMAMALI"
1992 yılındaki baskından sonra yetkililerin gelip Aktütün'deki çocuklara şeker dağıttığını şimdi de durumun değişmediğini kaymakamın gofret dağıttığını belirter Sarızeybek, köylülerin köyü terkedecek duruma geldiklerinin büyük tehlike olduğuna dikkat çekti. "Aktütün kaldırılamaz. Burayı kapatırsanız ülkenin arka kapısını kapatmış olursunuz. Karakol kapatmak demek vatanını terk etmek demektir. 16 sene önce orada 22 kişi öldü. Aktütün köylüsü devletini istiyor. "Biz yalnızız" diyor. Hükümetin görevi o köylüyü korumak. Karakol kapatmakla sorunlar çözülmez" dedi.
Erdal Sarızeybek Aktütün'ün yanı sıra Konur vadisinde 4 köyün daha bulunduğunu da belirterek, "Aynı sıkıntıyı yaşayan 4 köy daha var o vadide. Siz Aktütün'ü merkez seçer gücü oraya yığarsanız, vadiyi tehdide açık bırakırsanız, Aktütün'ü koruyamazsınız. Oraya bölük yapılmasını defalarca söyledim" şeklinde konuştu.
"AKTÜTÜN'E BÖLÜK YAPILMALI"
Sarızeybek, Aktütün'ü ve vadiyi korumanın oraya yapılacak bölükle mümkün olacağını belirterek, bina için devletin para verdiği müteahhitin kaçtığını ve devletin bir türlü o müteahhiti bulamadığını da söyledi. Erdal Sarızeybek, "97'de oraya bölük yapılacaktı. Ama devlet hesap sormuyor. Müteahhit terör tehditi var dedi, parayı aldı kaçtı. Ben feryad ediyorum onu bulun diye. Oraya bölük yapın diye. "dedi. (Gazeteport)

0 Yorum: