Thursday, September 11, 2008

Türk Polisinden Gözaltında çivili işkence!

Gözaltında çivili işkence
Van'da gözaltına alınan Zeki Şimşek (36) ve Ömer Aşan (16), Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında kaldıkları 3 gün boyunca polisler tarafından çivi ve sigara ile işkenceye maruz kaldıklarını belirterek suç duyurusunda bulundu.

iskence_turkiyede_polis


Van'ın Akköprü Mahallesi'nde mazot ve benzin satarak geçimini sağlayan Zeki Şimşek (36) ve Ömer Aşan (16) ihbar üzerine gözaltına alındı. Gözaltına alınan Şimşek ve Aşan, götürüldükleri İl Emniyet Müdürlüğü'nde işkenceye maruz kaldıklarını belirtti. Çivi ve sigarayla kendilerine işkence yapıldığını söyleyen Aşan ve Şimşek, polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

omer_asan_iskence_magduru_turkey_crimes 7 Eylül'de evlerine yapılan baskınla gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüklerini belirten Şimşek, 'Emniyet Müdürlüğü'nde 'Gazi' olarak çağrılan polis, bizi lavabo ve soyunma odasına götürerek, eşyaları çaldığımızı kabul ettirmeye çalıştı. Olayla alakamızın olmadığını söylememize rağmen bizi dövmeyi sürdürdü' dedi. Kaba dayaktan sonra polislerin ellerine aldıkları çivilerle kendilerine işkence yaptığını söyleyen Şimşek, vücutlarının birçok yerinin çiviyle çizildiğini belirtti. Üç gün boyunca işkenceye maruz kaldıklarını belirten Şimşek, 9 Eylül akşamı çıkarıldıkları savcılık tarafından serbest bırakıldı. Şimşek, olaydan sonra polisler hakkında suç duyurusunda bulundu
Aşan ise, '3 günlük işkenceden sonra polisler bizi savcılığa götürdü. Doktora ve savcılığa götürülürken işkence gördüğümüze dair konuşmamamız için tehdit edildik. Sürekli 'Eğer savcılıkta işkence yapıldığını anlatırsanız sizi yaşatmayız' tehdidinde bulundular.

zeki_simsek_iskence_magduru_turkiye Ancak biz savcılıkta her şeyi anlattık' şeklinde konuştu. Doktordaki muayenelerinde kendilerine rapor verilmediğini söyleyen Aşan, savcılıktaki ifadelerinin ardından yeniden doktora götürüldüklerini söyledi. Aşan, ikinci muayenin ardından doktorun raporu kapalı bir zarf içerisinde savcılığa gönderdi' dedi. VAN - DİHA
ERDOĞAN ALTAN

 

0 Yorum: