Friday, September 26, 2008

Savaş uçakları Kandil'i bombaladı

Dün akşam saatlerinde Diyarbakır Askeri Havaalanı'ndan kalkış yapan savaş uçaklarının saat 22:00 sıralarında Güney Kürdistan'da Qalatuka bölgesini bombaladığı bildirildi.

kandilkadinizlenim Türk ordusu dün gece yarısına doğru yerel kaynaklara göre 15 savaş uçağı ile saldırıda bulundu. İki saat süren bombardımandan önce, son 4 gündür Kandil alanında keşif uçaklarının yoğun uçuşlar yaptığı bildirilmişti.


PKK: Bir saldırı planladıklarını biliyorduk
Türk ordusunun Kandil'e yönelik hava saldırısı hakkında bilgi veren PKK sözcülerinden Ahmed Danış, 'Bir saldırı planladıklarını biliyorduk' dedi.
Bombardıman sırasında sivil yerleşim yerleri de bombalanırken, Kozine köyüne 3 bombanın isabet ettiği öğrenildi.
Yerel kaynaklara göre Kurtek, Qelatukan, Kuzîne, Dolekoge, Biredê, Sergey Nêl köyleri ile Zerde ve Maredu kasabaları, Sawên Dağı etekleri ve Dola Pişt Aşani bombalandı.
Bombalamanın hedefi olan Pirdeşal ve Zergeli köylerinde ise büyük panik yaşandı. Köylüler bombardıman sırasında evlerinden kaçarak korunaklı alanlara sığındılar.
Bombardımana ilişkin AFP'ye konuşan PKK sözcülerinden Ahmed Danış, Türk ordusunun saldırısında bir gerillanın yaralandığını belirtti. Danış, 'Bir saldırı planladıklarını biliyorduk' dedi.HEWLER / ANF

0 Yorum: