Wednesday, September 24, 2008

OSMAN: ‘’SORUNLAR DAHA ÇÖZÜLMEDİ ,KÜRTLER HER İHTİMALE KARŞI HAZIRLIKLI OLMALI’’

PNA-Kürdistan İttifak listesinden federal Irak meclisine üye Dr. Mahmut Osman ,bugün federal mecliste onaylanan yerel seçimler yasasına değinerek sorunların henüz çözülmediğini ve geçmişteki hataların tekrarlanmaması için Kürtlerin hertürlü ihtimale karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini vurguladı.

mahmud_osman181206 PNA’ya özel bir demeç veren Dr. Osman ,  Kerkük meselesi ve 140.maddenin henüz tek taraflı hale getirilmediğini belirterek  ‘’bu konuda  yerel seçimler yasasının meclisten geçmesi için özellikle Kürdistan İttifak Listesine yönelik büyük bir baskı vardı . Kerkük’te seçimlerin  ayrı yapılması için kurulması kararlaştırılan  özel komisyon , çalışmalarına başladığı an sorunlar ortaya çıkacaktır,  o yüzden Kürtler hertürlü ihtimale karşı hazırlıklı olmalı’’ şeklinde konuştu.

Kerkük yerel seçimlerden önce araştırma yapılmak üzere kurulacak özel komisyonda Kürtlere karşı  diğer tarafların  140.maddenin uygulanmaması için çeşitli bahaneler ürereteceklerini  tahmin ettiğini dikkat çeken Osman , ‘’ bu yüzden Kürtler yeni gelişmelere karşı mutlaka hazırlıklı olmalı’’ ifadesini kullandı.

Osman ayrıca , Kürt siyasi liderliği  Bağdat  yönetimine,  Kürtlerin yönetimde ortak olduğunu anlatmalı ve bunu kabul ettirmesi gerektiğini vurgulayarak  ‘’yeni Irak’’ta Kürtlerin rolünün ihmal edilemeyeceğinin altını çizdi.

0 Yorum: