Tuesday, September 23, 2008

KERKUKİ: “PAZARLIĞI KABUL EDERSEK BİZİ SÜLEYMANİYE, HEWLER, DOHUK VE ZAHO’DAN DA ÇIKARIRLAR”

PNA-Kürdistan Bögesi Parlamentosu, Kerkük’ün durumu, son gelişmeler ve Anayasanın 140.maddesini görüşmek üzere bugün olağanüstü toplandı. Parlamento Başkan Yardımcısı Dr. Kemal Kerkuki, “Eğer pazarlığı kabul edersek bizi Süleymaniye, Hewler, Dohuk ve Zaho’dan da çıkarırlar” dedi.

kemal kerkukiToplantıda bir konuşma yapan Kerkuki, “22 Temmuz’un arkasındaki grup 140.maddenin BM’nin Irak Özel Temsilcisi Steffan De Mistura’nın önerileri içerisinde kalmasını istemiyor.” dedi.

Kerkuki, Kürdistan İttifakına çağrıda bulunarak 140.madde konusunda hiçbir şekilde pazarlıkta bulunmamalarını istedi.

Kerkuki, “Kürdistan Parlamentosu’nun tarihi bir duruşu olmalı ve Kürdistan İttifakına Irak Parlamentosu’nda bulunan Baas yanlılarıyla pazarlık yapmaya izin vermemeli. Çünkü Kürt halkının hakları konusunda tenazülde bulunmak hiçkimsenin haddine değil” diye konuştu.

Yapılacak her anlaşmanın halkın yüzde 80’ninin onayını alan Anayasa yoluyla olması gerektiğini söyleyen Kemal Kerkuki, Baasçı Araplarla oturum ve anlaşma yapılamayacağını vurguladı.

Parlamento Başkan Yardımcısı Kerkuki, BM’ye çağrıda bulunarak pazarlık yapması için artık Kürtlerin yakasını tutmamasını istedi.

Kerkuki konuşmasının sonunda, “Eğer bu pazarlık kabul edilirse onlar bizi Süleymaniye, Hewler, Dohuk ve Zaho’dan da çıkarırlar.” dedi.

0 Yorum: