Wednesday, September 24, 2008

İTALYAN ARAŞTIRMACI: ‘’KÜRT HALKI HERŞEYE RAĞMEN DİL ,KÜLTÜR VE ŞAHSİYETİNİ KORUYABİLMİŞTİR’’

Gewvani Coratola PNA-Federal Kürdistan Kültür bakanı Felakeddin Kakeyi , bugün başkent Hewler’de İtalyan araştırmacı Prof. Gewvani Coratola’yı kabul etti. ‘’Kürt Tarihi’’ üzerinde araştırma yapmak üzere Kürdistan Bölgesini ziyaret eden İtalyan araştırmacı ‘’ Kürt halkı , tarih boyunca uğradığı amansız savaş ve işgallerin yanısıra bütün zorluklara rağmen günümüze kadar dil ,kültür ve şahsiyetini koruyabilmiştir’’ açıklamasında bulundu.

Kürtlerin , bu zor şartlarda  dil ve kültürlerini günümüze kadar taşımalarının büyük bir önem taşıdığını  dikkat çeken İtalyan araştırmacı Coratola, ‘’fakat bir şey garibime gidiyor,  bakıyorum da geçmişi olmayan bir çok ülke var ve devlet olmuşlar fakat Kürtler bütün bu derin tarih ,kültür ve uygarlığa sahip olmalarına rağmen hala devlet değil’’ ifadesini kullandı.

İtalyan araştırmacı  Prof. Coratola’yu ağırlamaktan duyduğu memnuniyetini dile getiren Kültür bakanı Kakeyi de ,İtalyan araştırmacı Coratola’ya  Kürt halkı ve kültürüne verdiği önemden dolayı  ayrıca teşşekkür etti.

Kakeyi ayrıca , ‘’Kürt Tarihi’’ üzerinde araştırma yapmak amacıyla Kürdistan Bölgesini ziyaret eden İtalyan araştırmacı Coratola’ya kültür bakanlığı olarak hertürlü kolaylığı sağlayacaklarını açıklamasında bulundu.

0 Yorum: