Tuesday, September 9, 2008

Irak’ın silahlanmasına Kürdistan’dan tepki: Neden bizden habersiz alınıyor ve kime karşı kullanılacak

f-16

Kürdistan - Dr.FUAD HÜSEYİN: ‘’SİLAH ALIMINDA ŞEFFAF BİR SİYASET OLMALI’’

PNA-Federal Kürdistan Bölgesi (FKB) Başkanlığı Divanı Başkanı Dr.Fuad Hüseyin, Irak hükümetinin böyle bir zamanda silah almak istemesinin, niçin alacağının ve kime karşı kullanacağının zihinlerde soru işaretleri yarattığını söyledi.

Irak hükümetinin 36 adet F-16 savaş uçağı alacağına ilişkin haberler konusunda fuad huseyinPNA’ya demeç veren Dr.Fuad Hüseyin, Irak hükümetinin böyle bir zamanda silah almak istemesinin, niçin alacağının ve kime karşı kullanacağının zihinlerde soru işaretleri yarattığını ve bunun Kürdistan Bölgesi tarafından araştırılacağını söyledi.

 

İlgili bilgilerin şuna kadar da doğrulanmadığını söyleyen Hüseyin, bununla beraber  Irak hükümetinin silah almaya ve ordusunun kapasitesini arttırma hakkının olduğunu ‘’Ancak burada soru işareti yaratan, bunun neden böyle bir zamanda olduğudur?!’’ Diye konuştu.

Hüseyin, ‘’Biz Irak’ın bir parçasıyız. Silah alımında şeffaf bir siyaset  olmalı. Askeri ve güvenlik meselesi sadece bir tarafın, bir partinin ve hükümetten bir tarafın hakkı değil bütün tarafların hakkıdır. Bundan dolayı Kürdistan hükümeti bu konuda haberdar edilmeli.

0 Yorum: