Monday, September 1, 2008

Darp Eden Gardiyan Cezalandırılan ise Tutuklu!

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde görevli gardiyanlar, zorla koğuşunu değiştirdikleri Tahsin Ural'ın kafasını darp etti. Gardiyanlar cezaevi yönetimine Ural'ın kafasını Murat Özdaşlı isimli tutuklunun çarptığı söyledi. Cezaevi yönetimi, bu suçlama nedeniyle Özdaşlı'ya 5 gün hücre cezası verdi.

ftipicezaevi2 Son günlerde özellikle tutuklu ve hükümlülere yönelik gerçekleştirilen hak ihlalleri ile gündemden düşmeyen Edirne Kapalı F Tipi Cezaevi'nde Tahsin Ural isimli tutuklunun 23 yaşında olduğu halde 17 yaşında olduğu bahanesiyle farklı bir koğuşa alınmak istendiği bildirildi. Ural ile aynı koğuşta bulunan Murat Özdaşlı'nın ağabeyi Mehmet Özdaşlı'nın verdiği bilgilere göre, kardeşi Murat Özdaşlı ve Tahsin Ural'ın kaldığı koğuşa yaklaşık 10 gardiyan baskın düzenledi. Bu esnada Ural'ın zorla koğuştan çıkartıldığı öğrenildi. Ural'ın yolda gardiyanlar tarafından feci şekilde darp edildiğini belirten Mehmet Özdaşlı, 'Tahsin Ural'ı darbeden gardiyanlar kafasını duvara çarparak kırmışlar. Bu esnada başından feci şekilde yaralanan Tahsin'i o halde yeni koğuşuna nakletmişler. Ardından cezaevi yönetimine giden gardiyanlar, Tahsin'i koğuştan çıkış esnasında kardeşimin çektiğini ve bu nedenle kafasını kapıya çarptığını belirterek kardeşim hakkında suç duyurusunda bulunmuşlar. Bu nedenle kardeşime 5 günlük hücre cezası verdiler' açıklamalarında bulundu.
8 ayda 4 kez hücre cezası
Tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde 8 ayda 4 kez hücre cezasına çarptırılan Mehmet Özdaşlı'nın normalde 30 dakika olan görüşlerinin 10 dakikaya indirildiğini belirten ağabeyi Özdaşlı, gardiyanların kardeşi ile görüştüğü zaman yanlarından ayrılmadığını söyledi. Gardiyanların kardeşi ile Kürtçe konuşmasına 'Örgüte bilgi sızdırıyorsunuz' gerekçesi ile izin vermediğini belirten Özdaşlı, Kürtçe konuşmaya devam ettikleri için gardiyanların kendisini de zorla dışarı çıkardığını söyledi. Cezaevindeki keyfi uygulamaların görüşlerde bile bu dereceye gelmesinden endişelendiğini belirten Özdaşlı, 'Dışarıda böyle ise içeride kim bilir nasıl davranıyorlardır' diyerek yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Fırat Çağın İSTANBUL / DİHA

0 Yorum: