Saturday, September 6, 2008

Öcalan: “Tasfiye edilmeye çalışılan Veli Küçük’ün JİTEM’i” Ergenekon ise yeniden yapılandırılıyor

“Devlet Ergenekon’da yeni bir yapılanma geliştiriyor” diyen Öcalan, “tasfiye edilmeye çalışılan Veli Küçük’ün JİTEM’idir” dedi.

ocalan0003
PKK karşıtlığına çeviriyorlar’

“Şu anki Ergenekon tutukluları işi bitmiş, deşifre olmuş olanlardır. Elbette devlet bu örgütün yerine yeni bir yapı oluşturacaktır. Tasfiye edilmeye çalışılan Veli Küçük’ün JİTEM’idir, asıl Ergenekon duruyor, yeni bir yapılanma geliştiriliyor.” KCK Önderi Abdullah Öcalan, “şu anki Ergenekon tutukluları işi bitmiş, deşifre olmuş olanlardır. Elbette devlet bu örgütün yerine yeni bir yapı oluşturacaktır. Bu nispeten hukuka bağlı bir yapı olacak. Çünkü Ergenekon’da sınırsız yetki ve hukuk tanımazlık vardı. Tasfiye edilmeye çalışılan Veli Küçük’ün JİTEM’idir, asıl Ergenekon duruyor, yeni bir yapılanma geliştiriliyor” dedi. Öcalan değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Ergenekoncularla Hükümetin uzlaşabileceğine dair emareler var, ancak henüz netleşmiş değil. Kısa bir süre sonra bunlar açığa çıkar. Ergenekoncuların çok fazla içeride kalacaklarını zannetmiyorum.”
Kürdistan Demokratik Konfederalizm (KCK) Önderi Abdullah Öcalan, “geçen hafta idrar yoluyla ilgili sıkıntılarım olmuştu. Bu konuyla ilgili doktor geldi, kan ve idrar örneklerini aldılar. Henüz sonucu tarafıma iletilmiş değil, sanırım bir iki gün içinde gelir. Daha önceki uykusuzluk hali bundan kaynaklanıyor olabilir. Zaten yaşımız da ilerlemiş. Doktorlar, yaşa bağlı olarak, bu tür sorunların yaşanabileceğini söyledi. Sanırım prostat başlangıcı olabilir” dedi.

ULUS DEVLET ÇÖZÜM DEĞİL
Bu haftaki görüşmede ulus-devleti değerlendiren Öcalan, “Tarih Nedir kitabında çok önemli bir cümle var, ‘milliyetçilik yapanlar, iktidarın kendilerine tanrı tarafından verildiğini düşünürler’ şeklinde olması lazım, önemli bir cümledir. Kerkük sorunu çok önemli bir konu. Kerkük’le ilgili görüşlerimi daha önce söylemiştim, Diyala’da da belli peşmerge gücü var. Görünen o ki, Irak’ta artık tek devlet olmayacak, üç ulus-devlet olacak. Bunun önü alınamaz artık. Bugünlerde Abhazya, Osetya devletlerinden-bağımsızlığından bahsediliyor. Bunlar çözüm değildir. ABD oyunlarıyla bu hale gelindi. Rusya da ABD’den farklı değildir. Ulus-devlet çözüm değildir. Yine Kıbrıs’ta iki devlet iki devlet diye tutturuluyor. Kosova’da aynı şekilde ulus-devletten bahsediliyor. Bunların hiç biri çözüm değil. İki yüz ulus-devlet varsa iki yüz milliyetçilik vardır. Kürdistan ulus-devleti de çözüm değildir. Çözümün ne olduğunu savunmalarımda belirttim” diye konuştu.

ERGENEKON SIZMAK İSTEDİ
Ergenekon’un PKK içine sızarak denetim altına istediğini belirten KCK Önderi Öcalan, bu konuda şu hususları belirtti: “Ergenekon’a ilişkin daha önce de belirtmiştim. Gazetelerden anladığım kadarıyla Savcı, cesurca birçok konuya değinmiş. Ancak önce şunu belirtmek istiyorum. Bana gelen gazetelerde özellikle son Yeni Şafak gazetesinde bu konuyla ilgili yazı ve yorumlar kesilmişti. Dişe dokunur bir şey bırakılmamıştı. Yine de kısaca değineceğim. Türkiye’nin Ergenekon’la geçmişi 1946’da gelişen ABD ilişkilerine kadar dayanıyor. Ergenekon’la ‘80 öncesinde Türk solunu önce çatıştırdılar sonra da bitirdiler. Bunda Ergenekon’un rolü büyüktür. Şimdi birçok ilişki daha iyi anlaşılıyor. Bunlar o dönemde Kürt Hareketi’yle de ilgilendiler. Bu Ergenekon’un PKK ile ilişkisi olduğu söyleniyor. PKK’ye sızan ajanlar üzerinden ilişki kurarak PKK’yi denetime almak istemişlerdir. Veli Küçük, bu kişileri kastederek, ‘örgüte hâkim olduğu ve kendi denetimlerinde olduğu’ yönünde beyanlarda bulunmuştur. Bunlardan önce MİT eliyle harekete sızıp denetim altına almak istediler, Pilot Necati, Kesire gibi. Pilot Necati öldü mü yaşadı mı, uçak kazasında öldüğünü duymuştum. Kesire MİT’ten mi tam bilemiyorum ama babası Ali Yıldırım onlarla bağlantılı. Kesire daha sonra biriyle anlaşıp gitti, bize karşı hareket etti. Yine o dönemde Av. Hüseyin Yıldırım geldi, konuştu, bir şeyler geveledi. Bunlar adına hareket ediyordu. Örgütü ele geçirmek için akla hayale sığmayacak yol ve yöntemler denediler. Hatta kadınları erkeklerle, erkekleri de kadınlarla düşürmeye çalıştılar, bunda bir miktar da başarılı oldular. Esas hedefleri örgütü tam anlamıyla ele geçirmekti. O dönem PKK’ye karşı mücadele yürüten bazı örgütler vardı. İşte KUK, KAWA, STERKA SOR gibi örgütler vardı. Bu örgütler üzerinden PKK’ye hâkim olmaya çalışıyorlardı. Haki Karer’i Alaattin Kaplan eliyle şehit ettiler. Bu olaydan sonra bu adamı takip ettirdim. Onlarla bağlantılı çalıştığı sonucuna vardım.”

BİNLERCE İNSANI ÖLDÜRDÜLER
“Planlarının başında, beni tasfiye etmek geliyordu” diyen Öcalan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ancak Suriye güvenlik sisteminin olmasının yanında benim çok dikkatli ve disiplinli hareket etmem de bu durumu engellemiştir. Beni öldürseler bile örgüte tam hâkim olamayacaklarını anladıkları için beni etkisizleştirip etrafımdaki bana bağlı dürüst kadroları tasfiyeye yöneldiler. Tuncay Güney, bir itirafçının ifadesine dayanarak ‘biz o dönemde Öcalan’ı öldürebilirdik ancak örgüte tam anlamıyla hâkim olamayacağımız için bunu yapmadık’ demiş. Bu doğru olabilir. Benim çevremdeki çok değerli kadroları infaz ettiler.

Daha sonra ‘90’ların başında planlamadığım, benim aklıma gelmeyecek, talimatım dışında ve bizi çok zor durumda bırakmak için bu kamuoyuna yansıyan çoluk çocuk, kadın-yaşlıların öldürüldüğü bir dizi eylemlere giriştiler. Bu eylemlerin amacı bizi halkın gözünden düşürmekti. Önceleri bize yakın şimdi bize düşman olan Hakkârili bir aşiret vardı, bunların en değerli oğlunu çağırtıp öldürüyorlar. Aşiret bize cephe aldı. Bununla beraber korkunç vahşi birçok cinayetler işlediler. Yine bunların uzantıları de benzer şeyler yaptılar. Bunlar ‘gördüğünüzü vurun’ talimatı almışlardı. Sonrasında Hizbullah eliyle bu cinayetleri devam ettirdiler. Hatta bu örgüt mensupları kendi içlerinde bile birbirlerini öldürdüler. Tabi Adıyaman’daki Menzil ordan geçti zaten. Binlerce dürüst insan öldürüldü. Musa Anter, Vedat Aydın, Behçet Cantürk cinayetleri bunların eliyle yaptırılmıştır. Bunlar sınırsız yetkilerle donatılmıştı. Şemdin, Sait Çürükkayaların etkin olduğu dönemde Bingöl, Muş, Diyarbakır üçgeninde birçok cinayetler işlendi. Diyarbakır’da birçok hain ve işbirlikçi bulmak da mümkündür. Almanya 15 Ağustos Atılımı’ndan sonra örgüte yönelik politikalar geliştirmeye başladı. Amacı örgütü kendi denetimi altına almaya çalışmaktı. Yine Katılım Partisi, Hak Par gibi partiler Avrupa’da karar verilip oluşturulan partilerdir. Yerimize doğacak boşlukta kullanılmak üzere hazır edilmişlerdir. Hak Par Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmadı, bu da manidardır.”

ASIL ERGENEKON DURUYOR
Asıl Ergenekon’un tasfiye edilmediğini belirten Abdullah Öcalan, “Barzani ve Talabani’nin de benzer şekilde örgütü denetimine alma girişimleri olmuştur. Her fırsattan istifade etmeye çalışmışlardır. Barzani’nin bunlarla 1946’ya kadar giden ilişkileri var. Talabani daha sonradır, 1970’lerden sonra etkili olmaya başlamıştır. Sami Abdurrahman vardı. Talabani öyle söylendiği gibi büyük bir politikacı değildir. PKK’nin 20-30 yıllık mücadelesinin ortaya çıkardığı değerler üzerinden kendilerine çıkar sağlıyorlar. Bizden sonrası için Barzani ve Talabani hazırlanmıştı. Hareketi denetime alma önce MİT eliyle yürütüldü, MİT başarılı olamadı daha sonra JİTEM’i devreye soktular. Kendi iç çatışmalarından dolayı Ersever’i öldürdüler. Eşref Bitlis cinayeti de bununla bağlantılıdır. JİTEM’den sonra Ergenekon’u devreye soktular. Bunlar başarılı olamayınca, daha sonra CİA ve MOSSAD devreye girerek İmralı’ya getirildim. ‘99’ların sonu ve 2000’lerin başlarında benim İmralı’ya getirilmemle bunların işi bitti. Tuncay Güney, ifadelerinde; Veli Küçük’ün ben İmralı’ya getirildiğimde üzüldüğünü belirtiyor. Çünkü kendisine artık ihtiyaç duyulmayacaktı, İmralı’yla birlikte artık yetki ve karar CİA-MOSSAD-MİT’e geçmişti. ABD, komplo sürecinde Avrupa ve Yunanistan’ın yanında Rusya’yı da satın almıştı. Karşılığında da halen tartışılıyor Mavi Akım Projesi, IMF kredileri verilmişti. Şu anki Ergenekon tutukluları işi bitmiş, deşifre olmuş olanlardır. Elbette devlet bu örgütün yerine yeni bir yapı oluşturacaktır. Bu nispeten hukuka bağlı bir yapı olacak. Çünkü Ergenekon’da sınırsız yetki ve hukuk tanımazlık vardı. Tasfiye edilmeye çalışılan Veli Küçük’ün JİTEM’idir, asıl Ergenekon duruyor, yeni bir yapılanma geliştiriliyor” dedi.

HÜKÜMETLE UZLAŞMA EMARELERİ VAR
Öcalan, Ergenekon konusundaki değerlendirmelerini şöyle tamamladı: “Ancak şunu da belirtmek istiyorum; Ergenekoncularla Hükümetin uzlaşabileceğine dair emareler var, ancak henüz netleşmiş değil. Kısa bir süre sonra bunlar açığa çıkabilir. Çok fazla içeride kalacaklarını zannetmiyorum. Ergenekon’a yapılan müdahale bir demokrasi hamlesi değildir. Yerine yeni bir yapı oluşturularak sonlandırılacak bir süreçtir. Eğer bir demokrasi hamlesi olsaydı, benim buradaki durumuma da yansıyacaktı. Şu anda benim buradaki durumumda bir değişiklik yoktur. Devletle herhangi bir anlaşma ya da uzlaşmam yoktur. Herkes, halkımız bunu böyle bilsin. Herkes, demokratik mücadelesine devam etmelidir. Bu konuda ben de üstüme düşeni yaparım.”

AKP İRADESİZ BİR PARTİ
AKP’nin iradesiz bir parti olduğunu belirten KCK Önderi, “AKP, şu an iktidar değil, iradesi yok, isterlerse AKP’ye 24 saat içinde müdahale edebilirler. AKP, tüccar mantığıyla hareket etmeye devam ediyor. Deveyi hamuduyla yutmaya çalışıyor. Süreci de yuvarlanarak götürmeye, göstermelik paketlerle ömrünü uzatmaya çalışıyor. Holdinglerin başlarındaki kişiler özel olarak seçilmiş kişilerdir, aynı zamanda birbirleriyle irtibatlıdırlar ve tabana karşı dini kullanmaktadırlar. Cemaatler ve tarikatlar şeklinde örgütleniyorlar. Cemaat derken sadece dini cemaatleri kastetmiyorum. Eski ülkü ocağı gibi yapılanmalar da söz konusu. Halkın da bütün bu olan bitenden ne yazık ki haberi yok. Kürtleri sosyal yardım, mikro-makro kredilerlerle kandırarak denetiminde tutmaya çalışıyorlar. Kredi almayın demiyorum ama halkın asgari temel haklarını, demokratik taleplerini göz ardı etmesinler. ABD, 1946 yılına kadar laik-milliyetçiliği kullanarak denetimini sürdürdü. ‘46’dan sonra ise İslam milliyetçiliğini destekledi. Yanlış anlaşılmasın halkın geleneksel İslam anlayışına, inancına ve laikliğe saygılıyım ama laik-faşizme ve siyasal İslam’a karşıyım, siyasal İslam faşizmdir. Yeşil Kuşak ABD projesidir; Afganistan, El Kaide ve Ilımlı İslam ABD politikalarının ürünüdür” diye konuştu.

İRAN KENDİ SONUNU HAZIRLIYOR
İran’ın mevcut politikalarının kendi sonunu getireceğini söyleyen Öcalan, “İran’da idamla yargılanan arkadaşları destekliyorum. Yanlarındayım. İdam olsa bile bunu metanetle karşılamalılar. İran da bu tür politikalarına devam ederse kendi sonunu hazırlayacak, sonunu getirecek. Bu İran’ın sonu olur. Ahmedinejad, bu politikalarıyla Amerika’ya hizmet ediyor. O bölgede yaşayan halkımızın hayati tehlikesi olanlar Irak sınırına yakın Bradost bölgesine yerleşebilirler. Bu durum Irak-Şengal’deki Êzidîler için de geçerlidir. Bir bütün olarak yerlerini yurtlarını terk etsinler demiyorum, durumu kritik olanlar oraya gidebilirler. Diğerleri de gerekli savunma tedbirlerini alıp, geliştirebilirler. Daha önce Êzidîlerin bir katliamla karşılaşabileceklerini belirtmiştim, bu tür durumlara karşı tedbirli olmalıdırlar. Ben devlet yetkililerine sesleniyorum, umarım aklı selim davranırlar, diyalog ve demokratik çözümü geliştirirler. Ben çözüm için elimden geleni yaptım yapmaya çalışacağım. Ama ben buradayım bu nedenle hareket kabiliyetim kısıtlı, buna rağmen elimden geleni yapmaya çalışıyorum” dedi.
Finans Kapital anlayışının çok tehlike olduğunu belirten Öcalan, sözlerini şöyle tamamladı: “Finans Kapital anlayışı, çok tehlikeli bir anlayıştır. Bu anlayış yer, kurutur, tüketir, soyup, soğana çevirir. Yer altı yer üstü kaynaklarını yok ettiler, doğayı tahrip ettiler, çevreyi yok ettiler, yerin altını üstüne getirdiler. Bu anlayışa karşı çıkmak elbette mümkün. Bu sömürü sistemi son altmış yıldır hatta bin yıldır devam ediyor. Bu anlayışın panzehiri savunmalarımda yer alıyor, savunmalarımda bu konudaki somut önerilerimi sunmuştum.”

ASGARİ MÜŞTEREKLERDE BİRLEŞİLEBİLİR
KCK Önderi Öcalan, çatı partisine ilişkin de şunları belirtti: “Çatı partisinin olması önemlidir. Sol’la, demokratik çevrelerle bir araya gelinmesi şarttır. Bütünlük kurulması gereklidir. Bunun için bir araya gelinmesi şarttır. Asgari müştereklerde birleşilebilir. Sol ve demokratik tüm güçlerin DTP ile bir araya gelip birlik kurması çok önemlidir, hayati değerdedir. Bu, şu aşamada Türklükten de Kürtlükten de önemlidir, ekmek su kadar önemlidir. Nasıl ki havasız susuz yaşanmıyorsa, demokratik birliksiz de yaşanmaz. Benim Çatı Partisi ve birlik önerilerim ile diğer önerilerim Afrika ve Latin Amerika ve dünyanın her yeri için de geçerlidir, uygulanabilir. Ben bütün kültürlere saygılıyım. Türk kültürüne de Kürt kültürüne ve diğer tüm kültürlere saygılıyım. Bu kültürler demokratik ilkeler etrafında bir araya gelmelidir. Diyarbakır’a çok önemli bir rol düşüyor. Birliğini bütünlüğünü açıkça ortaya koymalıdır. Diyarbakır halkına bu vesileyle selamlarımı iletiyorum.” ANF/İSTANBUL

YENİ ÖZGÜR POLİTİKA

0 Yorum: