Friday, September 12, 2008

BUGÜN 12 EYLÜL

12 Eylül 1980'de insanlık suçu işlendi. Darbeciler hâlâ yargılanmadığı gibi korunuyor ve zihniyetleriyle politikaları ısrarla sürdürülüyor. Bugün yaşananlar bunun birer kanıtını oluşturuyor

12eylul_darbesi1_300Politika hiç değişmedi
Kürt sorununu tamamen bitirmek amacıyla 12 Eylül Darbesi yapılmıştı. Ancak aradan geçen 28 yıla rağmen Kürt sorunu uluslararası bir hal alırken, devlet politikası hiç değişmedi. Dün yine Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un da katıldığı 'Terör Zirvesi' toplandı ve çözümsüzlük kararları alındı.
Tek kelimeyle vicdansızlık
Sincan 2 Nolu F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan oğlu İdris Nakçi'nin ziyaretine gelen ve Türkçe bilmeyen 43 yaşındaki anne Saliha Nakçi, gardiyanlar tarafından zorla dışarı çıkarıldı. Anne Nakçi, gardiyanlar tarafından kendisine, 'Burada İngilizce, Fransızca, Arapça konuşabilirsin ama Kürtçe konuşamazsın' dediğini belirtti.
İnfazcılar yargılanmıyor
HPG'li Abbas Emani'nin, Ağustos 2005'te Batman Beşiri'de çıkan çatışmada sağ yakalandıktan sonra infaz edildiği, daha sonra da bedeninin ateşe verildiği belgelenmesine rağmen, failler hakkında dava açılmıyor. Beşiri Savcılığı ve Diyarbakır Askeri Savcılığı'nın görevsizlik kararı verdiği dosya Uyuşmazlık Mahkemesi'ne gönderildi.
Koşuyolu Katliamı gizleniyor
Diyarbakır Koşuyolu'nda 12 Eylül 2006'da devlet bağlantılı organizasyonların düzenlediği bombalı saldırıda 8'i çocuk 10 kişi yaşamını yitirdi. Gerçekler gizlendi. Öyle ki, karanlıkları açığa çıkardığı iddia edilen Ergenekon iddianamasinde bile olayın üstü örtüldü. Patlamada sağ ayağı kopan Barış ise, annesi ve 4 kardeşinin acısını hâlâ yaşıyor.
Yaylacılar tarandı
Bölge'de askeri operasyonlar aralıksız sürerken, sivillere yönelik baskılar da artıyor. Dersim'in Gökçek köyü Toptaş mevkiinde yaylacıların çadırlarının bulunduğu bölgenin iki askeri helikopter tarafından tarandığı ve yaylacıların hayvanlarının katledildiği bildirildi. Milletvekili Şerafettin Halis konuyu Meclis'e taşıyacak.
Türkiye geçmişiyle yüzleşmeli
Ergenekon davasıyla birlikte bir kez daha Türkiye'nin kirli geçmişi kamuoyunun gündemine gelirken, AKP hükümeti ve ordu izledikleri politikalarla 12 Eylül'ü sürdürmeye kararlı. 12 Eylül Darbesi'nin yıldönümünde demokratik kamuoyu darbecilerin yargılanmasını ve Türkiye'nin geçmişiyle yüzleşmesini istiyor.

0 Yorum: