Wednesday, September 10, 2008

BAŞKAN TALABANİ BUGÜN BEYAZ SARAY’DA BUSH’LA BİR ARAYA GELECEK

President Talabani and Bush

PNA-Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin bugün Beyaz Saray’da ABD Başkanı George W.Bush ile bir araya gelmesi ve burada bir konuşma yapması bekleniyor.

Amerika’nın Farsça yayın yapan Radyo Ferda, Devlet Başkanı Talabani’nin bugün Beyaz Saray’da Başkan Bush ile göreşeceğini duyurdu.

Radyo, görüşmenin ABD ile Irak arasında imzalanma aşamasında olan uzun vadeli güvenlik anlaşması ve ABD Başkanı Bush’un güvenlik durumunun düzelmesi durumunda gelecek aylarda Irak’tan yaklaşık 8 bin asker çekileceğine denk geldiğine dikkat çekti.
Devlet Başkanı Talabani, geçen ay başında sağlık kontrolü için ABD'ye gitmişti.

 

Kürdistan - HÜSEYİN: “DEBBAĞ’IN AÇIKLAMALARI HEWLER-BAĞDAT ÇIKARLARINA HİZMET ETMİYOR”


PNA-Federal Kürdistan Bölge (FKB) Başkanlığı Divanı Başkanı Dr. Fuat Hüseyin, Irak hükümetinin resmi sözcüsü Ali Debbağ’ın Xaneqin ilçesine yönelik açıklamalarının Hewler-Bağdat çıkarlarına hizmet etmediğini söyledi.

PNA’ya özel bir demeç veren Hüseyin, Ali Debbağ’ın açıklamalarının iyi olmadığını, Hewler-Bağdat ve Irak halkının çıkarlarına hizmet etmediğini belirtti.

Irak hükümet sözcüsü Debbağ, Kürdistan Bölge Hükümeti ile Irak hükümetinin Xaneqin konusunda hiçbir antlaşmanın yapmadığını söylemişti.

Hüseyin demecinde, Xaneqin ile ilgili yapılan antlaşmanın bir basın toplantısında Kürt ve Arap basını önünde açıklandığını hatırlatarak, FKB ile Irak hükümeti arasında sorunun olduğunu ve aynı şekilde 4’lü ve üçlü anlaşmanın arasında da sorun olduğunu ancak uygun bir anlaşmaya varmak için de görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

0 Yorum: