Monday, September 29, 2008

BAŞKAN BARZANİ: “KOPARILAN BÖLGELERE ASKERİ GÜCÜN GÖNDERİLMESİNİ KABUL ETMEYİZ”

1masoud mesut barzani PNA-Federal Kürdistan Bölgesi (FKB) Başkanı Mesut Barzani, daha önce Kürdistan Bölgesi’nden koparılan bölgelere askeri gücün gönderilmesini kabul etmeyeceklerini söyleyerek, “Şayet sözkonusu bölgelere askeri güç gönderilirse biz de iki katını göndeririz” dedi.


Başkan Barzani dün Basın-Medya kurum ve kuruluşları ile bir araraya geldi. 

Bir konuşma yapan Başkan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nden koparılan bölgelere askeri gücün gönderilmesine razı olmayacaklarını söyleyerek, “Şayet sözkonusu bölgelere askeri güç gönderilirse biz de iki katını göndeririz” dedi. irakasker90

Başkan Barzani, Irak ordusunun silahlandırılmasına karşı olmadıklarını belirterek, “ Ancak Irak güçlerinin ölçüsünü ve hacmini bilmeliyiz. Eğer eski rejimin mantığının devamıysa biz buna kesinlikle razı olmayız” dedi.

Başkan Barzani, “Irak Savunma Bakanlığı Kürtlerin eliyle kuruldu. Çünkü, Sünni Araplar Şeyhleri’nin fetvasıyla yeni ordu ile ilgilenmediler. Irak’ın Birinci ve ikinci tugayı Hewler ve Süleymaniye’de oluşturuldu ve buna rağmen Kürtlerin Irak Savunma Bakanlığı’ndaki yetkilerinin azaltılması için çaba gösteriyorlar.” dedi.

Son zamanlarda Kürdistan Bölgesi ile Bağdat arasında yaşanan sorunlara da değinen Başkan Barzani, “Şuanki sorun sınır üzerindedir. Çünkü onlar, Kürdistan Bölgesi sınırının eski rejimin belirlediği gibi olmalı diye düşünüyorlar. Ancak bu kabul edilemez. Kürdistan güçlerinin de Qeretepe’den çekilmesi meydana gelen bir olaydı. Ama bundan sonra Irak, güçlerini koparılan bölgelere gönderirse biz de güçlerimizi göndeririz. Şayet onlar bir tugay gönderseler biz 2 tugay göndeririz” dedi.

0 Yorum: