Friday, September 12, 2008

Alevi örgütleri: DTP kapatılamaz

Alevi_orgutleri__DTP_kapatilamaz

İSTANBUL (13.09.2008)- Alevi örgütleri, bugün İHD İstanbul Şubesi'nde yaptığı basın toplantısı ile DTP hakkında açılan kapatma davasını protesto etti, Kürt sorununa demokratik çözüm talebini dile getirdi.

 

Alevi örgütleri adına açıklamayı Özgür Demokratik Alevi Hareketi Sözcüsü Ergin Doğru yaptı. 12 Eylül askeri faşist darbesinin yıldönümünde olduklarını hatırlatan Doğru, 12 Eylül darbesinin yarattığı baskılardan Alevilerin de nasibini aldığını; Alevi köylerine cami yapma, zorunlu din dersi uygulaması gibi asimilasyoncu politikaların hedefi olduğunu söyledi.

12 Eylül zihniyetinin getirdiği bir diğer uygulama ise muhalif, demokratik partilerin kapatılması olduğunu ifade eden Doğru, “Kürt halkının dil ve kültürel taleplerinin karşılanması ve demokratik, barışçıl çözüm talebini programına koyan DTP'nin, bu davaların bugünkü hedefi” olduğunu belirtti.

DTP'nin kapatılmasına karşı açıktan tavır alınmalı

“Halkın antidemokratik seçim sistemi ile siyaset yapma hakkının elinden alınmaya çalışılması yetmiyormuş gibi bir de kapatma davalarıyla milyonlarca insanın siyasal iradesi yok sayılıyor ve Kürt sorunu çözümsüzlüğe sürükleniyor” diyen Doğru, Türkiye'nin, demokratik, laik, hukuk devleti olduğu iddiasını sürekli dile getirenlerin, AKP davasında olduğu gibi bu davada da DTP'nin kapatılmasına karşı açık tavır almak zorunda olduklarını aktardı.

Basın toplantısını Alevi-Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri, Özgür Demokratik Alevi Hareketi, Hubyar Sultan Kültür Derneği, Munzur Aydın Ve Sanatçılar Platformu, Tunceli Dernekleri Federasyonu, Koçgiri Kültür Merkezi Girişimi, Kapıkaya-Der Kayy-Der, Sev-Der düzenledi.

Alevi örgütleri, açıklamanın ardından oluşturdukları bir heyetle DTP İstanbul İl Örgütü'nü ziyarette bulundu.

2 Yorum:

DeLiKuRt said...

Doğrudur !..
sizin gibi OROSPUÇOCUKLARI
Sİk Sİk konuşmakdan Çok Deneyimli


Hepiniz OROSPUÇOCUGUSUNUZ !..
Siz türkiyeyi değil bölMEk
bölseniz bölseniz
Ananızın amını ikiye bölersiniz
Vatansız İT ler

Anonymous said...

Yes undoubtedly, in some moments I can phrase that I approve of with you, but you may be inasmuch as other options.
to the article there is even now a definitely as you did in the downgrade publication of this demand www.google.com/ie?as_q=netlimiter 2 pro 2.0.10.1 ?
I noticed the catch-phrase you have in the offing not used. Or you partake of the black methods of promotion of the resource. I possess a week and do necheg