Saturday, August 23, 2008

Özgür olmadan mutlu olunmaz

tuncel_kadin_meclisi DTP Kent Kadın Meclisi toplantıları birçok ilde olduğu gibi İstanbul'da da devam ediyor. Üsküdar, Ümraniye, Sultanbeyli, Maltepe, Kartal, gibi İstanbul'un birçok ilçesinde yapılan Kent Kadın Meclisi toplantılarının devamı Fatih ve Bağcılar ilçelerinde sürdürüldü. Buralardaki Kent Kadın Meclisi toplantısında konuşan DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Kürtler için zaferin yakın olduğunu ancak kadın sorunu çözümünün çok uzak olduğunu, çözüm için kadınların mücadele etmesi gerektiğini kaydetti.
DTP Fatih ilçe binasında gerçekleştirilen toplantıya DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) aktivisti Ceylan Bağrıyanık ve DTP Kadın Meclisi'nden Gülistan Dehşet'in yanısıra çok sayıda kadın katıldı. Toplantıda konuşan Tuncel, 'Sistem erkek zihniyetine göre şekillenmiş ve her şey erkeklere göre düzenlenmiştir. Bunu yapan sistem ve toplumdaki kadına yönelik baskılardır. Kadınlara ikinci sınıf muamelesi yapılıyor. Kadınlar kararlarında söz sahibi olmalı. Kadınlar özgür olmadan mutlu olamazlar' dedi.
Kent Kadın Meclisi ile amaçlarının kadınları örgütleyip bilinçlendirmek olduğuna vurgu yapan DÖKH Üyesi Ceylan Bağrıyanık, 'Tek tek evlere ulaşma sorunumuz vardı. Kent Kadın Meclisi ile birlikte bu sorunu aşacağız. Kadın Meclisiyle, evlerinde oturan kadınlar bile bulunduğu yerden tartışıp kendi sorununu çözebilecek ve kadın şiddet karşısında kendisi alternatif yaratabilecek. Kürt kadınlarını temsil eden 8 milletvekili kadın arkadaşımız var, bu sayısının 80 olabilmesi için Kent Kadın Meclisleri şart' dedi. DTP Kadın Meclisi'nden Gülistan Dehşet ise, 'Mevcut sistemde kadınlara şiddet, baskı var ve kadın her zaman geri plana atılıyor. Kent Kadın Meclisi ile amacımız kadınların sisteme karşı olmasını sağlamaktır' diye konuştu. Toplantının ardından delege seçimi yapıldı. DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Bağcılar DTP ilçe binasında da kadın meclisi çalışanlarıyla biraraya geldi. Ardından Tuncel Bayramtepe'de yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen halk toplantısına katıldı.
DİHA-İSTANBUL

0 Yorum: