Thursday, August 28, 2008

Sanatçı Brader Türkiye’de gözaltına alındı

brader-nuce Aktüel Bakış Hollanda’dan İstanbul’a gelen Kürt sanatçı Brader Musiki Atatürk havalanında uçaktan iner inmez gözaltına alındı.
Avrupa’da yaşayan ve Türkiye’ye konser vermek için gelen sanatçı Brader’in Diyarbakır Savcılığı’nın emri ile gözaltına alındığı bildirildi
Kürt sanatçı Brader Musiki, şimdiye kadar on civarında albüm çıkardı, sayısız konser verdi, turnelere çıktı. Diyarbakır Festivali ve Newroz kutlamalarına da katılan Brader’in bu organizasyonlar nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi.
Brader’in albümlerini yayımlayan Aydın Müzik sahibi prodüktor Nurettin Kaban’dan aldığımız bilgiye göre 27 Ağustos’ta saat 16 civarında Brader gözaltına alındı.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza’nın aldığı tutuklama kararından dolayı halen İstanbul Atatürk Havaalanı Polis Karakolunda tutulan Brader Musiki’nin savcılığa çıkarılması bekleniliyor.
1958 yılında Mardin’in Musika köyünde dünya gelen Brader Musiki’nın babası yörenin tanınan dengbêjlerindendi. Dengbêjlerin divanlarında büyüyen Brader, ilkin babasının bastonunu alıp ağzına götürdü, saz gibi ses çıkardı, bir süre sonra ayakkabılarını bir çerçiye vererek ondan bir kaval satın aldı ve müzik serüveni başladı. Büyük abisinin sazını alıp çalmaya başlayan Brader o günden bugüne sazıyla ve sözüyle müzikal yaşam içinde.
12 Eylül döneminde yurt dışına çıkmak zorunda kalan Brader Musiki, 1986 yılından bu yana ise Hollanda’da yaşıyor.
Brader Musiki müzikal çalışmaları dışında oyunculuk da yapıyor. Medya TV’de yayımlanan  “Dengê Defê” ile “Kolanên xerîbiyê” dizileri, yine “De Jonge Die Niet Mer Praaten” ile “Van Godlos” dizilerde rol aldı.
Brader Musiki’nin 8’i Aydın Müzik etiketiyle, biri Çağdaş Muzîk diğeri Dersan Muzik etiketiyle toplam 10 albümü Türkiye’de yayımlandı. Brader Musiki’nin albümlerinden bazıları şunlar:  "Maçek bide min", "Rengvano", "Xeftvano", "Siwiro", "Evdalê zeynikê", "Pepûlê", "Çemê reynê", "Harûnê min". Anf

0 Yorum: