Saturday, August 23, 2008

Kürt Sorununa Demokratik Çözüm Daveti

adana_baris_girisimi2

Çözüme davet

Türkiye Barış Meclisi'nin Diyarbakır, Adana ve İstanbul'da 31 Ağustos'ta 'Türkiye Barışı İçin Buluşuyor, Kürt Sorununa Demokratik Çözüm' sloganıyla düzenleyeceği mitinglerin hazırlıkları hızlandı. Diyarbakır ve İstanbul'dan sonra Adana Barış Girişimi de katılım çağrısı yaptı.
Adana'da barışa davet var
1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Türkiye Barış Meclisi Adana Barış Girişimi'nin 31 Ağustos'ta Adana'da 'Türkiye Barışı İçin Buluşuyor, Kürt Sorununa Demokratik Çözüm' sloganıyla düzenleyeceği mitinge katılım çağrısı yapıldı.
Adana Barış Meclisi, 31 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek miting hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla İnönü Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Grup, Kürtçe, Türkçe ve İngilizce başta olmak üzere farklı dillerde pankartlar açtı. Açıklamaya barış girişimi çalışmalarını destekleyen 20 kurum temsilcisi katıldı. Adana Barış Meclisi adına Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, ülkemizde barışı sabote eden tutum ve uygulamaların hız kazanarak devam ettiğini belirterek, 'Gazeteler toplatılmaya, televizyonlar karartılmaya, partiler kapatılmaya 'AKP'ye yapılan torpil hariç' devam ediyor. Muhalif yazar, sendikacı ve akademisyenler cezalandırılıyor. Dahası Kürt sorunu silahlı yöntemlerle bastırılmakta sergilenen ısrarlı tutum, çatışma ve operasyonların devam etmesine, her gün oluk oluk kan akmasına, çocuklarımızın ölmesine neden oluyor. Ormanlarımız yakılmaya, korucu işgali dolayısıyla köye dönüşler engellenmeye, yeni korucu kadroları oluşturulmaya devam ediyor. Bu amaçla 31 Ağustos Pazar günü saat 16.00'da Adana Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünde başlayacak mitingimize tüm halkımızı barışı haykırmak üzere davet ediyoruz' diye konuştu.

adana_baris_girisimi1

Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye topraklarında yaşayan tüm halklara baskı, imha ve inkar politikalarından başka bir yöntemle yaklaşılmadığını belirten Boğa, toplumuna düşman, milliyetçi, ırkçı ve militarist devlet zihniyetiyle hesaplaşmayan bir sürecin yaşandığını söyledi. Boğa, 'Bu koşullarda Türkiye'nin gerçek barışa olan ihtiyacı, kendini her geçen gün daha fazla dayatmaktadır. Bu nedenle bugüne kadarkinden çok daha kararlı ve güçlü biçimde ses vermek için birlikte hareket etmek, adımlarımızı büyütmek, barıştan yana söyleyeceklerimizi ortaklaştırmak durumundayız. Halkların kardeşliğinin ve barışın düşmanı olan ırkçılığa, milliyetçiliğe, ayrımcılığa, militarizme ve darbeciliğe 'hayır' demek için buluşuyoruz. Tam da şimdi birbirimizin yüzüne bakıp yeniden başlamak için, barışa, sadece biraz barışa ihtiyacımız olduğunu haykırıyoruz. Bu amaçla 31 Ağustos Pazar günü saat 16.00'da Adana Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünde başlayacak mitingimize tüm halkımızı barışı haykırmak üzere davet ediyoruz' dedi. Açıklamanın ardından yurttaşlara mitinge davet başlıklı bildiriler dağıtıldı. ADANA / DİHA

0 Yorum: