Wednesday, August 27, 2008

Kürt Kültür Festivali engellenmeye çalışılıyor

Kürt Kültür Festivali

Eylül ayında yapılacak olan 16 Kürt Kültür Festivali Tertip Komitesi, Türk devletinin festivali engellemeye çalıştığını belirtti. Tertip Komitesi Kürtleri festivale her zamankinden daha büyük katılım sağlayarak saldırılara cevap vermeye çağırdı.

Tertip Komitesi yaptığı yazılı açıklama “Türk devletinin Avrupa çalışmalarımıza dönük yönelimleri ve saldırıları son zamanlanda peryodik ve sistemli bir hal almış durumdadır. Bu saldırıların başında 16 Kürt Kültür festivaline engelleme çalışmaları gelmektedir. bayraklarcatipartisiBaşta Yekkom olmak üzere bir çok Kürt kurumuna dönük yalan haber yayınlamaktadır. Yekkom yöneticileri hakkında geliştirdiği yalan, yanlış haberlerin esas amacı festival çalışmalarımızı engelleme amaçlıdır” dedi.

27.08.08 tarihli Milliyet gazetesinde çıkan habere dikkat çeken komite şöyle dedi: “Festival Türk devleti tarafından hedef olarak seçilmiştir. Gazetede yer alan yalan haberde ‘6 Eylül 2008 tarihinde Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde ‘kültür festivali’ adı altında  düzenlenecek etkinliğe katılım için başlatılan kampanyayı olumsuz etkilediği ifade edildi.

Çok sayıda örgüt yandaşının ‘Bizlerden toplanan paraların nerelere harcandığını kamuoyuna açıklayamayanlar, bunun hesabını mutlaka vermeli’ diyerek tepkilerini dile getirdikleri  ve festivale katılmama karar aldığı bildirilmişti.’ denilmektedir.  Mehmet Demir ve Ayten Kaplan kendi çalışmaları ve görevlerinin başındadır, yayınlanan haber yalandan ibarettir. Festival  gelirleri resmi ve belgeli yapılmaktadır. Tek bir kuruş dahi festival komitesinin bilgi dışında değildir.

Her Kürt insanı  festival çalışmasının Avrupa’da yapılan en büyük Kürt etkinliği olduğu bilmektedir ve bu bilinçle festivale katılmaktadır. Bu karalama kampanyası bir merkezden Türk elçilikleri tarafından yönlendirilmektedir.”

Kürt halkının bu saldırılara ve engellemelere karşı yanıtı her zaman olduğu festivale en büyük katılımı gerçekleştirerek vereceğini belirten Tertip Komitesi şu çağrılarda bulundu: “Avrupa’da yaşayan her Kürt ferdini bu durumu görerek çalışmalara katılım göstermeye çağırıyoruz. Türk devleti festivali engellemek istiyorsa, bizde son yılların en büyük katılımını göstererek yanıt verelim.

Almanya devletini festivalimize dönük Türk devletinin yönelimlerini ve provakasyonunu dikkate almaya ve sorumlu davranmaya çağırıyoruz.

ANF NEWS AGENCY

0 Yorum: