Saturday, August 23, 2008

Irkçı örgüt TİBT'ten Kürtlere karşı silahlanma çağrısı

Ergenekon davasının tartışıldığı bir dönemde daha önce Şengal katliamını üstlenen Türk İntikam Birliği Teşkilatı (TİBT) adına gönderilen e-postalar ile Kürtlere ve 'İç ve dış düşman' olarak nitelendirilen halklara karşı silahlanma çağrısı yapılıyor.

  • İnternet sitesinden de aynı çağrıyı yapan örgüt daha önce de, Ergenekon soruşturmasını gündeme getiren gazeteleri tehdit ettiği görüldü. Türkiye'de Ergenekon ve devlet içindeki yapılanmaların tartışıldığı bir dönemde, milliyetçilerin internet üzerinden yaptığı silahlanma çağrısı dikkat çekiyor. turkintikambirligiteskilati@yahoo.com adresinden 'Ey Türk Silah Kuşan, Bir Düşmanda Sen Vur' başlığı ile gönderilen e-postalarda, örgütün silahlanma kampanyası başlattığı belirtiliyor. 'Milletler ölebildikleri kadar yaşama hakkına sahiptir! Ülküler kanla fedakarlıkla kahramanlıkla beslenir' denilen yazıda, iç ve dış düşman olarak sıralanan, 'Ermeniler, Kürtler, Farslar, Çerkezler, Abazalar, Boşnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Lazlar, Lezgiler, Gürcüler, Çeçenler, Ruslar, Araplar, Yunanlılar, Bulgarlar, Almanlar, İtalyanlar, İngilizler, Fransızlar, Sırplar, Hırvatlar, İspanyollar, Portekizliler, Japonlar, Çinliler, Amerikalılar ve İsrailliler'e karşı Türklerin silahlanması isteniyor.

Kürtsüz bir Türkiye istiyorlar

Kürtlere hakaret edilen yazıda, 'Ey Türk, Ulu Gök Tanrı'nın yeryüzüne gönderdiği son elçi, Ulu Başbuğ Atatürk'ün en büyük emanetlerinden biri, Kutsal Türk devletini sonsuza kadar yaşatmak için Tanrısal Türk direnişine sende katıl, silahını kuşan ve düşmanı imha etmek için bütün varlığınla savaş!' çağrısı yapılıyor. Söz konusu örgüt, aynı çağrıyı ve ırkçı propagandayı http://www.ataturkcuhareket.tr.cx adlı internet sitesinden de yapıyor. Sitede aynı zamanda daha önce Ergenekon davasını gündemleştiren gazetelerin de bombalanacağı tehdidi yapıldığı görülüyor. Mustafa Kemal ve Mahmut Esat Bozkurt gibi milliyetçi düşünürlerin fotoğraflarının yer aldığı sitede, örgütün silahlı eylem kararı aldığı, Türklüğe aykırı hareket eden kişi ve kurumlara karşı silahlı eylem yapılacağı tehdidi ve 'Silahlanmaya Evet, Kürt Eniklerine hayır, Kürtsüz bir Türkiye' sloganlarına yer veriliyor.

Irkçılık ve savaş çağrısı yapan siteye dokunulmuyor

Kürt siyasetçilerin yaptığı barış çağrıları 'halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği' gerekçesi ile soruşturma nedeni olurken, youtube ve benzer siteler kapatılırken, açık açık ırkçılığın yapıldığı bir sitenin halen yayın yapıyor olması ise dikkat çekiyor. Başkanlığını Savaşan Atsız rumuzlu birinin yaptığı örgüt, 2007 yıllında Federal Kürdistan Bölgesi'nde yapılan ve yüzlerce Ezidi Kürdün ölümüne neden olan bombalı saldırıyı da üstlenmişti.

DİHA-ANKARA

0 Yorum: