Sunday, August 31, 2008

Ergenekon'un TİT bağlantısı

ERGENEKO -TIT Rizgarî Online/Veli Küçük'ün şoförü olan, aylığını Sedat Peker'den alan E.Caner Yiğit'in bilgisayarında TİT'in Ergenekon örgütü içerisindeki rolünü gösteren fotoğraflar bulundu. Aktif haber com`un haberinde şunlar kaydedildi:”Word dosyası şeklinde hazırlanmış belgelerde, kimliği belirsiz gençler Türk bayrağı üzerine yerleştirilmiş silah, mermi ve tesbihlerle poz veriyor. Bazı gençler ise fotoğraf çektirirken kafasına silah dayamış. Fotoğraftaki bir genç herkese tanıdık geliyor.

 

Gazeteci Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'a benzerliğiyle dikkat çeken genç, kafasına tabanca dayayarak poz vermiş. Bir başka fotoğrafta ise Türk bayrağı üzerine 'Y' harfi şeklinde dizilmiş kurşunlar dikkat çekiyor. 'Y' harfinin Yasin Hayal'i temsil etmesinden şüpheleniliyor. Savcı Zekeriya Öz'ün söz konusu fotoğrafla ilgili ciddi bir çalışma sürdürdüğü ifade ediliyor.

 

ERGENKON-TIT

Maaşı suç örgütü elebaşısı Sedat Peker tarafından ödenen Küçük'ün şoförü Emin Caner Yiğit'in bilgasayarında ele geçirilen fotoğraflar örgütün silahlı bir yıkım ekibi gibi çalıştığını gözler önüne seriyor. Bazı fotoğraflarda TİT (Türk İntikam Tugayı)'in kullanılması dikkat çekiyor. Çoğunluğu 2007 yılında çekilen fotoğrafların birinde, 'Ölüm Allah'ın emri, emir kuluyuz-TİT' yazısı yer alıyor. İddianamede TİT'in eylemlerine de vurgu yapılıyor. İddianamede TİT-Ergenekon ilişkisi şöyle anlatılıyor: "Şüphelilerden Semih Tufan Gülaltay'ın geçmişte TİT adına eylemlerde bulunduğu, Vatan Bölükbaşı'nın TİT adına hareket edip silahlı eylem yapma teşebbüsünde olması hususları da Ergenekon terör örgütünün kendi bünyesinde oluşturduğu bir silahlı hücreye TİT adını verdiği anlaşılmaktadır." ERGENEKON-TIT
Abdullah Çatlı, Oral Çelik ve Haluk Kırcı tarafından 1970'li yıllarda kurulan TİT, yedi TİP'linin öldürülmesi ve DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler cinayetiyle adını duyurmuştu. TİT'in ikinci dirilişi, 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın en yakınındaki üç isim olan Özel Timci Cengiz Yıldırım, eski MİT'çi Cemal Kulaksızoğlu ve mafya lideri Semih Tufan Gülaltay liderliği altında oldu. İkinci TİT'in ilk hedefi, Akın Birdal'dı. Birdal, 1998'deki suikast girişiminden sağ kurtulurken, TİT'çiler de yakalanmıştı.”

RO/Akt: Zilan Dersim

0 Yorum: