Monday, August 25, 2008

DTP'li Belediyeye Polis Baskını

dtp kongresi

Batman Belediyesi, bugün saat 19.00 sıralarında, Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve organize Suçlar Şube Müdürlüğü mensubu 20 kişilik bir polis ekibi tarafından basıldı. Belediye'deki nöbetçi personelin bildirmesi üzerine Belediye'ye gelen DTP'li başkan Hüseyin Kalkan ve DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız ile avukatları polislerle görüşerek arama izni olmadan makamlık ve diğer odaları açmayacağını polise bildirdi. Bunun üzerine yaklaşık 15 polis, belediye hizmet binasında beklerken diğer polisler ise arama izni için nöbetçi mahkemeye başvurdu. Polisler, mahkemeden aldıkları izinle, saat 19.30 sıralarında belediyeye tekrar gelerek başkan Hüseyin Kalkan'ın makamı başta olmak üzere Danışmanı Nesim Turhan ve Özel Kalem Müdürlüğü'nde geniş çaplı arama başlattı. Polisler, belediyede aramanın yanısıra belediye meclis üyelerinin aldığı tüm kararları da gözden geçiriyor.
DTP'li Başkan şoka girdi!
dtp_bayragi2005[1] Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, arama gerekçesiyle ilgili yaptığı açıklamada “Belediyeye bağlı olmayan alanlara hizmet götürdüğümüz için böyle bir uygulamayla karşılaştık. Arama yapmaya gelen polisler de bize ‘Size bağlı olmayan il dışındaki yerlere nasıl hizmet götürürsünüz’ dedi. Talep gelmesi halinde biz zaman zaman bize bağlı olmayan yerlere de hizmet götürüyoruz. Bunda da bir sakınca görmüyoruz. İlk defa Batman Belediyesi böyle bir baskına uğradı. Aramanın şaşkınlığını halen üzerimizden atmış değiliz. Gündüz mesai saati varken, sanki belediye yerinden gidecekmiş gibi mesai saati dışında ani baskın düzenlenmesine anlam veremedik halen aramanın şokunu yaşıyoruz” dedi Polisin, Batman Belediyesi'ndeki araması halen devam ediyor

Batman Belediye Başkan Danışmanı gözaltına alındı

ANF-BATMAN / Batman Belediyesi'ne baskın düzenleyen polisler, Belediye Başkan Danışmanı Nesim Turhan'ı gözaltına aldı.  Batman Belediyesi'ne akşam saatlerinde baskın düzenleyen polisler, Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan'ın bürosunda arama yaptıktan sonra Belediye Başkan Danışmanı Nesim Turhan'ı gözaltına aldı.www.Kurdistan-Post.org

» ‘Asıl eğitim evde başlar. Çocuklarınızla Kürtçe konuşun, Kürt kültürünü yaşatın'

» SKANDAL : El Kirine 4.5 Ay Hapis!

» Diyarbakır'da polis vahşeti

» Polisler: Her polis için 10 Kürdü öldüreceğiz

» Panzerle öldürmeyi unutturmak istiyorlar

» Dövülen S.A.'ya 'polis dövdü' suçlaması

» 1992 Newroz’unda Devlet Güçlerince Katledilen 54 Kişi Anıldı

» Polis, “Pis Kürtler, Düzeni Bozuyorsunuz. Hepiniz Teröristsiniz”

» Türk Polisi, veresiye meşrubat vermeyen esnafa saldırdı!

» Gözaltındaki DTP İlçe Başkanı hastaneye kaldırıldı

» Facebook’ta polis mesajları

» İşkence : Vicdani retçi Bal'a Askeri Cezaevi'nde linç girişimi

» ‘İsviçre Kürtleri Türk sayıyor’

» Irkçı-milliyetçi saldırgan gruplar, polis eşliğinde,

» Bornova da bir ayda 2. işkence : Mardinli Kürt'tür Vurun ulan vurun!

» Karakolda şahitlere de işkence : 'Siz Kürtler ölmezsiniz, köpeksiniz size bir şey olmaz'

» Polis'ten neştercilere çay ikramı...

» Cizreli çocuklara cezaevinde işkence

» Tutukluya işkence yaptılar

» İşkence yok infaz var!

» Yine Van yine polis!

» İnsaf! Ömür 10 yaşındaydı

» "Eve geldi. Saat beş gibi dışarı çıktı. Yavrumun ne kahvesi vardır, ne içkisi. Kazandığı parayı ay başı bana verirdi."

» 'Önümüzdeki mahkeme gelmeyebilirim, beni işkencede öldürecekler,' sözleri hâlâ kulağımda. Necmettin sonraki mahkemeye gerçekten gelemedi, haklı çıktı.

» ‘Tek oğlumu aldılar benden’

» Penisine ip bağlanarak odanın içinde gezdirilen Aslan'a 'suçunu itiraf etmesi' istendi.

» Newroz kutlamaları sırasında terör estiren Van Emniyet Müdürü'ne Vali takdirname verdi

» TÜRKİYE'DE İŞKENCE GÜNLERİ

0 Yorum: