Monday, August 25, 2008

» Dernek yönetimini kadınlar devraldı

Almanya’nın Mönchengladbach kentinde faaliyet yürüten Welatê Roj Kürt-Alman Kültür Derneği’nin yeni yönetimine tamamen kadınlar seçildi.

İlgili Başlıklar

Selis dernekleşiyor
Dersim’de iş kadınları dernek kurdu

Yöre derneklerinde kadının adı yok

Urfa’da iş kadınları dernekleşiyor

 

Böylesi bir sonucun açığa çıkmasında bir önceki dönemde dernek başkanlığı da dahil olmak üzere yönetimde yer alan 3 kadının başarısı etkili oldu. Almanya’nın Mönchengladbach kentinde faaliyet yürüten Welatê Roj Kürt-Alman Kültür Derneği’nin yeni yönetimini kadınlar devraldı. Geçtiğimiz haftasonu dernek lokalinde 14’üncü olağan kongresini gerçekleştiren Welatê Roj Kürt-Alman Kültür Derneği’nin yönetimine tamamen kadınlar seçildi. Bir önceki dönemde dernek başkanlığı da dahil olmak üzere yönetimde yer alan üç kadının başarılı çalışmaları yönetimde kadın sayısının artmasında etkili oldu.
Önceki gün gerçekleştirilen kongreye yaklaşık 50 üye katıldı. Kongrede eski dernek başkanı Rohat Yıldırım’ın açılış konuşmasının ardından Almanya Kürt Dernekleri M-GLadbachKongreFederasyonu (YEK-KOM) Kadın Komisyonu Sözcüsü Sevim Şahin bir konuşma yaptı. Şahin, derneklerin sorunları, üye sayısının çoğaltılması, yeni çalışmaların başlatılması gibi konuları ele aldı. Kurumsal çalışmalarda yönetim düzeyinde kadınların az sayıda yer almalarının nedenlerine değinen Şahin, erkek egemenlikli anlayışlara yönelik değerlendirmelerde bulundu. Kongreye katılan erkek delegeler ise yürüttükleri kurumsal çalışmalarda kadınların daha aktif katılımının önünde engel oldukları konusunda özeleştirisel bir tutum sergilediler. Kongrede yapılan konuşmaların ardından dernek çalışmalarının bir yıllık faaliyet ve mali raporu okunarak, onaya sunuldu. Yeni dönem çalışmaları çerçevesinde yoğun tartışmaların yürütüldüğü kongrede yıllık planlamadan sonra dernek yönetim seçimine gidildi. Kürt Alman Dostluk Dernegi’nin yeni yönetimi Esma Suvakçı, Saliha Soyvazoğlu, Sibel Kılıç, Rohat Yıldırım, Dilek Şimşek, Hayat İnan ve R. Mustafa seçildi.
Seçimden sonra yapılan kapanış konuşmasında tüm tüm katılımcılara teşekkürlerini ileten derneğin kadın yöneticileri, Mönchengladbach ve çevresinde yaşayan Kürdistanlıları 16’ıncı Ulusararası Kürt Kültür Festivaline katılmaya çağırdılar.
MURAT ALPAVUT / M.GLADBACH YENİ ÖZGÜR POLİTİKA

0 Yorum: