Monday, August 25, 2008

Büyük buluşmaya doğru

barisicinbulusmalogo Yüzbinlerce barışsever, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Kürt sorununun demokratik çözümü için Diyarbakır, Adana ve İstanbul'da alanlara çıkıyor.
AKP ŞİDDETTE ISRARLI
Kürt sorununda izlenen şiddet politikası sonucu savaş büyük kentlere kadar yayıldı. Bölge'de çatışma yaşanmayan yer ve yakılmayan orman kalmadı. Kürtlere yönelik baskı, gözaltı ve tutuklamalar tekrar devreye konuldu. Tüm bu gelişmelerden sorumlu olan AKP'nin şiddeti daha da tırmandıracağı belirtiliyor.
ÇALMADIK KAPI KALMAYACAK
Türkiye Barış Meclisi, Diyarbakır, Adana ve İstanbul'da 31 Ağustos'ta 'Türkiye Barışı İçin Buluşuyor, Kürt Sorununa Demokratik Çözüm' sloganıyla Bölge mitingleri düzenliyor. Yüzbinlerce kişinin katılması beklenen mitingler için çalışmalar hızlandırıldı. Barışseverler, mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev çalışma yürütüyor.
Barışseverler çözüm için hazır
Kürt sorununda şiddet her geçen gün daha da tırmandırılıyor. Hem sınıriçi hem de sınırötesi operasyon ve saldırılar artırıldı. Kürt sorununda izlenen şiddet polikasının sonucu savaş kentlere kaydırıldı. Büyük kentlerde art arda patlamalar meydana geldi. Operasyonlar sonucu Bölge'de yakılmayan orman kalmadı. Tüm bunların sorumlusu olan AKP, Ergenekon'da devleti aklamaya yönelik politikasını sürdürüyor. Kürtlere ve kurumlarına yönelik baskı, gözaltı ve tutuklamalar tekrar devreye konuldu. Tüm bu gelişmeler karşısında barışseverler, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde alanlara çıkıyor. Kürt sorununda çözümsüzlüğe dur demek için Türkiye Barış Meclisi, Diyarbakır, Adana ve İstanbul'da 31 Ağustos'ta 'Türkiye Barışı İçin Buluşuyor, Kürt Sorununa Demokratik Çözüm' sloganıyla Bölge mitingleri düzenliyor. Yüzbinlerce kişinin katılması beklenen mitingler için çalışmalar hızlandırıldı. DTP ve diğer demokratik kitle örgütleri, mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev çalışma yürütüyor.
Türkiye Barış Meclisi, üç kentte düzenleyeceği mitingin hazırlıklarını sürdürüyor. Mitinge aktif katılım çağrısı yapan DTP, halkla toplantılar düzenliyor. Diyarbakır'da Barış Meclisi'yle birlikte çalışma yürüten DTP'liler, halk toplantısı gerçekleştirdi. Vedat Aydın Konferans Salonu'nda gerçekleşen ve yüzlerce kişinin katıldığı toplantıda konuşan DTP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Ali Şimşek, kalıcı barışın sağlanması ve akan kanın durması için çalışmalarını ilerletmeleri gerektiğine dikkat çekti.
Şimşek'in ardından konuşan Türkiye Barış Meclisi Üyesi Mehmet Şirin Tunç, Diyarbakır'daki mitingde 'Ya demokrasi ya da demokrasi' şiarıyla hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Ölümlere seyirci kalmayacaklarını vurgulamak için 31 Ağustos'ta Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda olma çağrısı yapan Tunç, 'Hep beraber mahallelerde, sokaklarda, caddelerde, parklarda ve kahvehanelerde bildiri dağıtıp halkı haberdar edelim ve kitleselleşmeyi sağlayalım' dedi. Diyarbakır Barış Meclisi Üyesi Musa Farisoğlu ise, miting nedeniyle Diyarbakır genelinde 250 bin davetiye dağıtılacağını ve kitlesel bir katılım sağlamak için var güçleriyle çalışmaları gerektiğini belirtti. Farisoğlu, 'Barış mitinginde sesimizi dünyaya duyurarak, Kürt gerçeğini dünyaya gösteren tarihi bir mesaj vermemiz gerekiyor' dedi. Kent Kadın Meclisi Bileşenleri Üyesi Seve Demir ise, 'Birlikte yaşam, demokrasi, özgürlük, eşitlik ve barış için gelin beraber beyaz elbiselerimizle İstasyon Meydanı'nda buluşalım' diye konuştu.
'Onurlu barış kavgasına herkes ortak olmalı'
Adana'da da barışseverler Diyarbakır gibi hummalı bir çalışma yürütüyor. 31 Ağustos Pazar günü saat 16.00'da Adana Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünden, İstasyon Meydanı'na kadar yapılacak yürüyüşle başlayacak olan mitinge Adana başta olmak üzere, Adıyaman, Antep, Maraş, Hatay ve Mersin'den katılımların olması bekleniyor. Miting çalışmaları kapsamında 100 bin bildiri dağıtıldı. Barış girişimi üyeleri, kahvehane ve mahalle toplantıları düzenleyerek mitinge katılım çağrısı yaptı. DİSK, KESK, TMMOB, Adana Tabip Odası, TÜMTİS, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Tekstil-Sen, Halkevleri, TÖP, DİP Girişimi, TUHAY-DER, İHD, BDP, SEH, DTP, EMEP, ÖDP, SHP, ESP ve SDP'nin çalışmalarına katıldığı mitinge konuşmacı olarak Türkiye Barış Meclisi Sekreteryası'ndan Ayhan Bilgen katılacak. Adana Barış Girişimi Sözcüsü İbrahim Yakut, Adana'da bölgesel olarak düzenlenecek mitinge onbinlerin katılımını hedeflediklerini belirterek, 'Bütün barışseverlerden, vicdanlarının sesini dinleyen herkesten bu mitinge katılmasını bekliyor, atılan barış çığlıklarının insanların beyinlerine, yüreklerine ve vicdanlarına hitap etmesini temenni ediyoruz' dedi. Mitinge katılımın çok görkemli bir şekilde olması için yoğun bir çaba harcadıklarını belirten Adana Barış Meclisi Girişimi Üyesi Güven Boğa ise, son dönemde Ergenekon ile birlikte ortaya çıkan faili meçhul cinayetler ve karanlık ilişkilerin ardından mitingde barış talebi etrafında kenetleneceklerini dile getirdi. Türkiye'de ve dünyada barışın tarafı olmanın ağır bedelleri olduğuna işaret eden Adana Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Metin Çelik de, Türkiye'de barışsever kurum ve şahsiyetlerin olup bitenlere kayıtsız kalma şansının olmadığını söyledi. Çağdaş, demokratik ülkelerde sıradan yurttaşların, kurum ve kuruluş temsilcilerinin gösterdiği barış çabasının devletler tarafından dikkate alınmasının zorunlu olduğunu ifade eden Çelik, 'Onurlu barış kavgasına herkes ortak olmalı' dedi. DİYARBAKIR - ADANA / DİHA

Vali Yardımcısı haddini aştı: Bitlisliler hırsızdır

Akp’nin Atadığı Vali Yardımcısı : “Bitlis halkının yüzde 80’i hırsızdır, bu insanlara güvenmiyorum”

Valinin dikkatine: Emrah kör oluyor

Diyarbakır Valisi mi AKP ‘lilerle cemaatlerin Valisi mi?

DİYARBAKIR’da 28 bin çalışan var, 312 bin kişi iş arıyor, Gıda yardımı için 207.249 kişi valiliğe başvuruyor.

Hakkâri Valiliği,Diyanet ve Gülen Cemaati Şemdinli’ye El Attı

AKP’nin katilleri ödüllendirildi

AKP hükümeti hesap vermeli

Edip Akbayram: ‘AKP konserine çıkmam’

AKP'nin ekonomik paketinden Dersim'e 1400 silah düştü

Economist: AKP Kürtleri kazanmak için İslamı kullanıyor

Erdogan, Asker, Medya ve Yargı, DTP'yi Hedefe Koydu

DTP:AKP Kürtleri yoksullaştırarak satın almaya çalışıyor!

İnsaf! Ömür 10 yaşındaydı

Panzerle öldürmeyi unutturmak istiyorlar

Kürt işçilerin Ordu ve Trabzon’a girişi yasaklandı!

Polisler: Her polis için 10 Kürdü öldüreceğiz

Takdir sizin

Parklara Kürtçe çiçek isimlerinin verilmesi bile yasaklandı

'O kişi kan akıtıyor'

AKP 'devlet partisi' yolunda

Ergenekon’a AKP’ye ve darbe’ye hayır!

Emine Ayna: Gözaltıların zamanlaması dikkat çekici

AKP Demokrasiye Gitmek İçin Bir İmkân Değildir (Ropörtaj)

0 Yorum: