Wednesday, August 27, 2008

2 köylü askerlerin açtığı ateşle yaralandı, Hastanede linç edilmek istendi, tutuklandı!

  • Erzincan’da arı kovanları taşıyan 2 köylü askerlerin açtığı ateşle yaralandı. Hastanede linç edilmek istenen 2 arıcı, bu da yetmezmiş gibi tutuklandı.

%C3%BClk%C3%BCc%C3%BC sald1r13_thumb

*13 ay sonra hazırlanan iddianamede, arıcıların gerillalarla birlikte çatışmalara katıldığı belirtilerek, müebbet hapis cezası istendi. Türk ‘adeleti’nin akıllara durgunluk veren uygulamaları bitmiyor. Erzincan kırsalında arı kovanları taşıdıkları esnada askerlerin açtığı ateş sonucu yaralanan 2 köylü, hastanede tedavi edilmediği gibi linç edilmek istendi. Bununla da yetinmeyen devlet her iki köylüyü tutuklandı. Köylüler hakkındaki iddianame 13 ay sonra hazırlandı. İddianamede gerillaların yaptığı eylemlerden sorumlu tutulan 2 köylü için müebbet hapis cezası istendi.

hasanmetin_linc_turkiye_kurdDersim’den Ordu’ya 18 Haziran 2007’de arı kovanları taşıyan Ahmet Belli ve Hasan Metin isimli iki arıcının yolunu kesen HPG’liler iki arıcıya araçlarıyla birlikte alıkoydu. Erzincan’a doğru yola çıkan kamyon kent girişinde askerlerce durdurulmak istenince çatışma çıktı ve çatışma esnasında Hasan Metin isimli arıcı yaralandı. Metin, kaldırıldığı Erzincan ve Erzurum Devlet hastanelerinde linç edilmek istendi. Trabzon devlet hastanesine kaldırılan Metin, burada da doktorlar tarafından ‘terörist’ denilerek tedavi edilmedi. Konuyla ilgili İHD’nin 30 Haziran 2007 tarihinde Trabzon Devlet Hastanesi’ndeki doktorlar hakkında “görevlerini kötüye kullandıkları” gerekçesiyle Trabzon Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu ise Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlikle sonuçlandırıldı. Trabzon Valisi ise, televizyonlarda canlı olarak gösterilen linç için “doktorlar görevini yapmıştır. Gereken tedavi yapılmıştır” şeklinde açıklama yaptı. trabzon kurt_linc

Hasan Metin ve Ahmet Belli isimli iki arıcı Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Bir süre Erzurum Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutulan iki arıcı daha sonra Gümüşhane E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Gizlilik kararının alındığı soruşturmada iki arıcı 13 ay boyunca neyle suçlandıklarını bile öğrenemedi. İddianamenin geç hazırlanması ve dosyada verilen gizlilik kararı nedeniyle Metin ve Belli’nin avukatı Hüseyin Aygün konuyu Avrupa İnsan Mahkemesi’ne taşıdı. Hâla cezaevinde tutuklu bulunan Belli ve Metin hakkında 13 ay sonra hazırlanan iddianame ise tam bir skandal.

Savcı Müebbet istedi

Fasist_saldiriya_antifasist_direnis_20061205_202008_thumb Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal tarafından hazırlanan 22 sayfalık iddianamede Ahmet Belli ve Hasan Metin hakkında Erzincan ili girişinde çıkan çatışmada 6 güvenlik görevlisine yönelik adam öldürmeye teşebbüs suçundan TCK’nin 81. maddesi olan “kasten adam öldürmek”, TCK’nin 35/1. maddesi olan “suça teşebbüs” , TCK’nin 152. Maddesi olan “mala zarar vermek” , TCK’nin 314. Maddesi olan “silahlı örgüt kurmak ve yöneticisi olmak” ve TCK’nin 302. Maddesi olan “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” suçları nedeniyle müebbet hapis cezası istedi.

Ceza arıcılara kesildi

Fakat savcı hazırladığı iddianamede Metin ve Belli’nin bu suçu gerektirecek ne tür eylemler yaptığına dair hiçbir açıklamada bulunmuyor. Savcı Şanal, hazırladığı iddianamede Belli ve Metin’in araçlarının HPG’liler tarafından alıkonulduğunu ve çatışmada güvenlik güçlerine ateş edenlerin HPG’liler olduğunu belirtse de, cezayı arıcılara kesti. İddianamesinde söz konusu çatışma ile daha önce ve sonra HPG’nin Ordu, Erzincan, Gümüşhane, Giresun ve Dersim’de çıkan çatışmalarda yer aldığı iddia edilen ‘Yılmaz’ kod adlı İsmail Sürgeç ve ‘Kemal’ Kod adlı Ahmet Emin Eren isimli HPG’lilerin isimlerini Metin ve Belli ile birlikte anan Savcı Şanal, HPG’lilerin yaptığı eylemlerde sanki Belli ve Metin de yer alıyormuş gibi gösterdi. izmirfasistsaldiriogrrp4_thumb

Tam bir skandal

İddianameyi hukuk açısından bir skandal olarak nitelendiren Belli ve Metin’in avukatı Hüseyin Aygün ise, iddianamenin zorlama olduğunu söyledi. Müvekkillerinin adeta kurban seçildiğini belirten Aygün, “bütün deliller bu kişilerin örgüt ile bir ilişkisinin olmadığı yönünde. Bu kişilerin aracına el konulmuştur. Ama savcı kendi hazırladığı iddianamesinde dahi müvekkillerimin verilen cezayı gerektirecek ne yaptığına yer verememiş. Örgüt üyelerinin yaptığı eylemden sivil vatandaşı sorumlu tutmuş. Oysa ki suç ve ceza şahsidir. Bu kişiler başkalarının işlediği belirtilen suçlardan müebbet hapis cezasına çarptırılıyor. Bu bir skandaldır” dedi. RÜŞTÜ DEMİRKAYA/ DİHA/ERZURUM

YENİ ÖZGÜR POLİTİKA

Bir Kürdün askerlik hikayesi…

İHD’nin Ordu, Giresun ve Sakarya’daki fındık işçileri Raporu: 'Kürtlere karşı ayrımcılık var'

Irkçı-milliyetçi saldırgan gruplar, polis eşliğinde, teröre tepki adı altında 'gösteri haklarını' kullanıp, DTP binaları ve başka siyasi parti...

Gebze cezaevindeki adli mahkumlar kışkırtılmış ve ırkçı sloganlar attırılmıştır

Kürtlere yönelik şoven dalga Tekirdağ Cezaevi'ne de sıçradı

“Bitlis, Hakkari, Artvin, Çankırı, Muş, Van gibi onlarca ilde kişi başına gelirin 300-400 dolar civarında olduğu saklanmaktadır”

AKP'den işkence ye büyük tolerans

Diyarbakır’da muhbirlik eğitimi

Kürt işçilere ülkücü saldırı

Kürt işçilerin Ordu ve Trabzon’a girişi yasaklandı!

İzmir, Sakarya, Aydın, Balıkesir, Mersin, Gebze… Lincin son durağı Adana

Marmara Bölgesi’nde Kürtlere yönelik halk ihlalleriyle birlikte linç girişimleri de arttı.

Muğla'da Kürt öğrencilerin yoğun olarak gittiği bir kafeyi basan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 34 öğrenciyi döverek gözaltına..

» SKANDAL : El Kirine 4.5 Ay Hapis!

» Diyarbakır'da polis vahşeti

» Polisler: Her polis için 10 Kürdü öldüreceğiz

» Panzerle öldürmeyi unutturmak istiyorlar

» Dövülen S.A.'ya 'polis dövdü' suçlaması

» 1992 Newroz’unda Devlet Güçlerince Katledilen 54 Kişi Anıldı

» Polis, “Pis Kürtler, Düzeni Bozuyorsunuz. Hepiniz Teröristsiniz”

» Türk Polisi, veresiye meşrubat vermeyen esnafa saldırdı!

» Gözaltındaki DTP İlçe Başkanı hastaneye kaldırıldı

» Facebook’ta polis mesajları

» İşkence : Vicdani retçi Bal'a Askeri Cezaevi'nde linç girişimi

» ‘İsviçre Kürtleri Türk sayıyor’

» Irkçı-milliyetçi saldırgan gruplar, polis eşliğinde,

» Bornova da bir ayda 2. işkence : Mardinli Kürt'tür Vurun ulan vurun!

» Karakolda şahitlere de işkence : 'Siz Kürtler ölmezsiniz, köpeksiniz size bir şey olmaz'

» Polis'ten neştercilere çay ikramı...

» Cizreli çocuklara cezaevinde işkence

» Tutukluya işkence yaptılar

» İşkence yok infaz var!

» Yine Van yine polis!

» İnsaf! Ömür 10 yaşındaydı

» "Eve geldi. Saat beş gibi dışarı çıktı. Yavrumun ne kahvesi vardır, ne içkisi. Kazandığı parayı ay başı bana verirdi."

» 'Önümüzdeki mahkeme gelmeyebilirim, beni işkencede öldürecekler,' sözleri hâlâ kulağımda. Necmettin sonraki mahkemeye gerçekten gelemedi, haklı çıktı.

» ‘Tek oğlumu aldılar benden’

» Penisine ip bağlanarak odanın içinde gezdirilen Aslan'a 'suçunu itiraf etmesi' istendi.

» Newroz kutlamaları sırasında terör estiren Van Emniyet Müdürü'ne Vali takdirname verdi

» TÜRKİYE'DE İŞKENCE GÜNLERİ

*Fotograflar Arsivdir.

0 Yorum: